Persbericht MAN: “Dankzij MAN Euro 6 de Amsterdamse binnenstad in”

Persbericht MAN: “Dankzij MAN Euro 6 de Amsterdamse binnenstad in”

Onlangs nam, als één van de eerste in Europa, het bedrijf De Kruijff b.v. Projectstoffering zijn MAN TGL Euro 6 in ontvangst. Met deze superschone MAN voldoet De Kruijff aan de hoogste milieueisen. 

Persbericht MAN:

Leusden, dinsdag 18 juni 2013 – Geen moment dacht men bij De Kruijff b.v. Projectstoffering aan een ander merk toen besloten werd de oude MAN TGL in te ruilen voor een nieuwe truck. Opnieuw koos het Amsterdamse bedrijf voor een MAN TGL, ditmaal met Euro 6-motor. “Die keuze past bij de duurzame boodschap die wij willen uitdragen”, aldus directeur Vincent de Kruijff.

MAN Nederland Dealer West leverde de MAN TGL Euro 6 af aan De Kruijff. “Onze vorige truck, een tientonner, kwam daar ook vandaan”, vertelt Vincent de Kruijff. “De ervaringen met deze dealer waren erg goed en bovendien is hij dicht bij ons in de buurt gevestigd.”
De MAN TGL met Euro 6-motor past goed bij de bedrijfsvisie van De Kruijff. “We zijn ISO 14001 gecertificeerd, dus we richten ons milieumanagement in volgens internationale normen. We recyclen bijvoorbeeld al het materiaal dat we overhouden bij ons werk. Dat we nu een Euro 6-truck in onze vloot hebben opgenomen, past geheel binnen dit kader.”

Complete truck
De Kruijff koos voor een nieuwe MAN TGL in een zwaardere variant dan de oude – de nieuwe is een twaalftonner. Hij heeft de MAN ook laten voorzien van een uitgebreid pakket extra’s, tot genoegen van chauffeur Hans Zwijnenburg. “Ik rijd er pas twee weken in”, vertelt Zwijnenburg, “maar ik ben er heel tevreden over. Het is een heel complete truck, met airco, cruisecontrol, elektrisch bedienbare en verwarmbare spiegels, een open dak, een dakspoiler en een zonnekap. Én xenonverlichting, dat is uniek; je ziet zelden zo’n truck met zulke bijzondere verlichting.”

Grote stap vooruit
De Kruijff gebruikt de MAN TGL om vloerbedekking te vervoeren. De projectstoffeerder verzorgt de stoffering van bedrijven in heel Nederland. Hans Zwijnenburg rijdt dan ook veel in de Euro 6-truck. „Ik rijd regelmatig vanuit Amsterdam naar Leeuwarden of Groningen, dan maak je zó vierhonderd kilometer op een dag. Deze nieuwe TGL is weer een grote stap vooruit ten opzichte van de oude. Die had een Euro 3-motor met roetfilter. Per 1 juli 2013 zouden we daarmee de Amsterdamse binnenstad niet meer in mogen rijden. Dat kunnen we natuurlijk niet hebben, als Amsterdams bedrijf…”

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Contact Opnemen