Onze historie

Onze historie

Sinds de oprichting in 1909 van het "Linoleumhuis" aan het Rokin in Amsterdam hebben wij ervaring op het gebied van diverse vloertoepassingen, zowel wat betreft vloerbedekking, ondervloeren als bedrijfsvloeren.

De oprichter, Dirk Willem de Kruijff, was de artistieke motor van de familie. Zijn zoon André was speler in het kampioenselftal van AJAX in het seizoen 1917-1918 en heeft ook in Oranje gespeeld.

Met zijn commerciële talenten kwam hij het bedrijf versterken, waardoor de naam De Kruijff in Amsterdam en omstreken echter niet met voetbal maar vooral met vloerbedekking zou worden verbonden.
Hierdoor werd de bedrijfsnaam veranderd in De Kruijff & zoon. Het bekendste product was in die tijd het internationaal bekende Linoleum Krommenie – vloerbedekking

Door de uitbreiding van het aandachtsgebied werd ook de ondervloer aan ons assoriment toegevoegd. Dit kwam ook tot uitdrukking in de volgende naamsverandering: De Kruijff Vloeren B.V. en De Kruijff Ondervloeren B.V.

De twee bedrijven voerden verschillende soorten vloerbedekking en ondervloeren, zoals cementvloeren. Voor de verschillende soorten vloerbedekking werden er winkels in Alkmaar en Hilversum geopend. In deze winkels richtten wij ons op de particuliere markt.

Robert Dirk de Kruijff, de derde generatie, vond echter dat we ons minder op de particuliere markt moesten richten en meer op de projecten. Dit leidde tot het sluiten van de winkels in Alkmaar en Hilversum. Het aandachtsgebied werd veranderd naar een totaal concept waaraan ook gordijnen werden toegevoegd.

Een gevolg van dit totaalconcept was dat de kruijff vloeren b.v. en de kruijff ondervloeren b.v. opging in de huidige bedrijfsnaam de kruijff b.v.

Na diverse locatie’s in Amsterdam (begonnen op het Rokin via de Rhôneweg en de Willemsparkweg) zijn wij sinds 1997 gevestigd in het door ons ontworpen pand aan de h.j.e. wenckebachweg. Hier vindt u ook onze showroom, waar een zelf ontworpen systeem het mogelijk maakt ruim 2.200 stalen vloerbedekking te presenteren.

Hierdoor wordt het mogelijk om ter plaatse vele uitgebreide collecties te aanschouwen van verschillende leveranciers. In de presentatieruimte zijn ook voorbeelden te zien van gordijnen en zonwering.

Door dit totaalpakket en ons nieuwe pand zijn wij klaar voor de komende decennia.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Contact Opnemen